maanantai 4. maaliskuuta 2013

Viides kouluviikko ja seitsemäs viikko

Heipparallaa!

Kotiuduttiin hyvin Bangkokin reissun jälkeen ja nyt on ahkeroitu kovasti kouluhommien parissa. Keskiviikkona oli siis ihan peruskoulupäivä. :)

Tällä hetkellä tuntuu että valitsemamme viini kurssi onkin kaikista vaikein. Se voi kuullostaa oudolle, mutta ne ketkä on käynyt viini kurssin tietää mistä puhun. Täytyy osata haistamalla ja maistamalla erottaa muun muassa hunaja, meloni sekä hunajameloni, paprika, tammi ja muut erilaiset marjat :D Se on todella vaikeeta. Vielä on kaksi kertaa opetusta kunnes on jo Mid-term, eli välikoe. Huh, mutta kaikesta selvitään :D :D

Torstaina tein jotain jota kukaan ei olisi uskonut, hommasin Museo Passin! Kyllä, passi on voimassa puoli vuotta ja oli edullinen siihen nähden jos pitäisi maksaa erikseen joka kerrasta. Oon siis käynyt tähän mennessä jo kaksi kertaa museossa, ja vielä on edessä vaikka kuinka monta! Nyt voin siis joka kuukausi sivistää itseäni käymällä museossa :) 

Alla on muutama kuva torstain reissusta, kyseessä oli museum of sciense :) Aika mielenkiintoinen paikka. ->



Wohoo, käsien avulla sain lampun syttymään. Nerokasta vai mitä! :D


Kokeilin myös ajaa tuolla laitteella mutta ei oikein luonnistunut.



Kuinka säästät energiaa...


:D En tiedä olenko vain niin vähän käynyt museossa, mutta joko induktio liesi on museo kamaa?


Kaikkein parasta museossa oli lasten nurkkaus :D Ei vaan oikeesti, siellä pääsi oikeesti ite kokeileen, esimerkiksi kuinka isoja saippuakuplia saa..


...tai kuinka pallot kierävät tiettyä rataa pelkän puhalluksen avulla.


Ja siellä pallotkin pysyi ilmassa ilman mtn muuta kuin.. 



Kuinka lapsi kasvaa :)

PERJANTAI 1.3

Aamulla kävin ruokakaupassa, ostamassa aamupala hedelmiä. Voi kuinka onkaan omenat niin hyviä! Suomessa on ole ollut mikään kovin omena ystävä, mutta täällä kun vihannekset ovat arvokkaampia, ja niitä syö aika harvoin ne myös maistuu hyvälle. Nam. :)

Aamupalan ja kolmen tunnin opiskelun jälkeen lähdettiin hakemaan opiskelija Octobusseja, Octobus on siis kortti jolla voi maksaa metrossa, kaupassa ja joissain kioskeissa. Opiskelija octobusilla pääsee metrolla puoleen hintaan. Niille vinkkinä, jotka aikovat palauttaa vanhaa octobus korttia, ei kannata vielä. Jos pitää yli 3 kuukautta, ei tarvia maksaa 9HKD (0.9€) Palautus maksua. :)


LAUANTAI 2.3

Lähdettiin ostamaan aamulla ruisjauhoja. Meillä on keskiviikkona täällä International culture gala, jossa jokaisella maalla on oma pieni loossi. Kokkailaan sinne jotain suomalaista. Olemme päätyneet karjalanpiirakoihin ja mustikkakiisseliin joka tarjoillaan shotteina kermavaahdon kanssa :D Karjalanpiirakoiden valmistus saattaa olla aika haasteellista, muutama meistä on joskus tehnyt karjalanpiirakoita, mutta ei moneen vuoteen :D Ruisjauhojen metsästys oli myös aika haastavaa mutta google pelastaa usein. Kuvaa tapahtumasta laitan myöhemmin, tapahtuma on keskiviikkona 6.3 :)


Myöhemmin vietettiin synttäreitä. Syötiin Intialaisessa ravintolassa, alkuun oli haastavaa löytää paikka johon mahtui kaikki mutta loppujen lopuksi löydettiin. Mukavaa oli se että tarjoilijat kantoivat pöytään ruokaa, ei siis tilattu mitään. Siitä sitten kierrätettiin annoksia ja otettiin mitä tykättiin. Oli hauskaa :)
 Paljon onnea Sari ja Malcolm :)


Sunnuntai päivä menikin sitten ihan huiliessa asuntolalla. :)




Kuvaa myös satamasta


Kauniit näköalat!


MAANANTAI

Vihdoin sain hyvää kuvaa paikallisista kääpiösnautsereista :) Tuli ikävä omaa karvapalloa siellä maailman toisella puolella !








Rapsutuksia Recolle <3



Maanantai päivä jatkui opiskellessa. Hajotin myös muistitikkuni tai siis se hajosi, mutta niinkuin joku sanoi, kukaan ei käytä enää muistitikkua. Kannattaa siis asentaa Dropbox :)

Tästä linkistä löytyy siis ;)
http://db.tt/l1tEQkRP

Nyt kohta peiton alle ja valmistautumaan huomiseen koulupäivään ja illan leipomistalkosiin. Tavoitteena on siis tehdä huomenna 100 kappaletta karjalanpiirakoita. Toivottakaa onnea! :p


Hauskaa viikonalkua kaikki ihanaiset! <3

















1 kommentti: