perjantai 8. maaliskuuta 2013

international cultural gala TEAM FINLAND

Edustettiin suomea maailman toisella puolella! Go TEAM FINLAND! Kiitos kaikille hauskasta päivästä




Eli, jokaisesta maasta oli siis edustus (paitsi maat jotka olivat laiskoja järkkäämään mitään). Meidän suunnittelu alkoi muutama viikko ennen gaalaa. Mietittiin mitä kokataan ja mitä muita virikkeitä hommaillaan. Meitä oli viiden henkilön porukka mukana suunnittelussa. Pohdinnan jälkeen päädyttiin karjalanpiirakoihin, munavoihin, mustikkakeittoon ja suklaaseen - tietty fazer! Lisukkeena powerpoint suomesta taustamusiikkina suomi musiikkia, suurlähetystöstä julisteita, esitteitä, marketilta angry birds pehmoja jne. :D

Alku oli haasteellista, saada karjalanpiirakoiden aineet täältä. Kuiten ruisjauho, puuroriisi, mustikkakeittoon perunajauhot jne. Löydettiin baking warehouse liike, josta saatiin ruisjauhot ja perunajauhojen sijasta käytettiin maissijauhoja.

Siitä se leipominen lähti sitten tiistai iltana. Joka ikinen meistä oli vähän pihalla kuinka saadaan leivottua näissä olo suhteissa 100 kappaletta karjanpiirakoita. Jonkin verran jouduttiin soveltamaan, taikinan kaulimiseen käytettiin mustikkasiirapin pulloa (IKEA), desin mittana kulhoa joka oli "noin 2desiä". Hallsien keittiöt on melko pieniä ja huonosti varusteltuja. Kauhoja sai metsästää samoin kunnon kattilaa (Ikävä omia Hackmania ja scanpania sekä victorinoxin VEITSIÄ, ja tietty kaikkia muitakin ihania asioita kotona mm. muumimukeja). Lopulta saatiin "riisipuuro" tulille. Käytimme sushiriisiä. Se maku oli niiin jäätävän hyvä kun sai riisipuuroa. Tuli vielä kovempi koti-ikävä suomen ruokia :D


Siinä meikäläisen ensimmäinen itse tekemä karjalanpiirakka :D Kyllä on mummot yleinä, eikö vaan?


Riisipuuro OLISI voitu keittää jo edellisenä päivänä, mutta äkkiä se jäähtyi. Toinen teholeipomispuolisko oli pyörittelemässä alakerrassa piirakan levyjä sillä aikaa kun toinen puolisko teki munavoita ja puuroa.

Saatiin kuin saatiinkin puurot keitettyä ja piirakat pyöriteltyä, aloitettiin urakka noin puoli 8 ja olin takaisin omissa huoneissa puoli 12. :) Tehokkaalla porukalla, hyvällä mielellä ja auttavaisuudella selvittiin ajoissa. Iltaan mahtui kommelluksia, naurua. Meillä oli myös vaikeuksia kiisselin/keiton kanssa. :D Sain tehtäväki  huolehtiä siitä, koska olin ainoa joka oli viime aikoina suomessa sitä tehnyt. Ja ne ketkä sai maistaa minun tekemää mansikkakiisseliä, niin sehän oli vain hyvää! VAI MITÄ? ;)


Siitä ne pikku hiljaa valmistuu :)





Kommelluksien jälkeen kiisseli vaihtui keitoksi ja hyvää muuten oli. Sitä keiteltiinkin sitten 6 litraa. Tarkoitus oli jakaa sitä snapsilaseista kermavaahdon kanssa. Snapsilaseja ei löydetty mutta kermavaahtoa kylläkin :)




Seuraavana päivänä ensin koululle 8.30 siihen asti kuin gaala alkoi 12.30. Meillä oli hienot Suomi paidat jotka oli ihan itse tehtyjä, kiitos spray porukalle!
Päivä oli hauska, mustikkakeitto loppui ensimmäisen 20 minuutin aikana ja piirakoita oli siis 90 kappaletta jotka olivat puoliksi ja jotkut kolmessa osassa. Eli noin 200 kappaletta. Piirakat loppui noin puolessa tunnissa. Gaala kesti 14.30 asti :D No ei hätää, koska joukossamme on niin nerokkaita, haettiin lähikaupasta leipää joka sitten tarjoiltiin munavoin kera.

Tansittiin myös letkajenkkaa pariinkin otteenseen ja laulettiin suomalaisia lauluja kojussa. Saatiin ympärillemme paljon iloisia ihmisiä ;)

Valitettavasti kuitenkaan voitto ei osunut meille vaan pakistanille ja ranskalle. Itse en ehtinyt käydä kattoo muiden kojuja kuin ohimennen samalla kuin opetettiin paikallisille "ÄRRIPURRI" oli hiukkaisen hankala selittää mitä kyseinen sana tarkoittaa englanniksi :D Siitäkin selvittiin. Valokuvaajia oli paljon ja muutenkin ihmisiä. Olen silti sitä mieltä että meidän ruoat oli parempia ku muiden ;)

Ensi vuodelle vinkkinä, mitä enemmän ruokaa sen parempi, ei se syömättä jää. Mitä enemmän ohjelmaa, sen enemmän porukkaa :) Iloista mieltä ja pientä hulluutta!



Siinä meidän upea menu! Ja oli muuten aikamoiset hitti tuotteet! Kukapa ei tykkäisi mustikkakeitosta kermavaahdolla (mustikkashotti :p ) ja karjalanpiirakoista munavoilla! 


Kojussamme sai myös kirjoittaa kirjeen joulupukile, toimitetaan ne perille korvatunturille :) Itse toivoin maailman rauhaa ja ponin :D





Huom, tuo vihreä niiden piirakoiden päällä on herneen verso, koska ei ollut persilijaa :D Toimii.


Pakistan



Tunnelma oli mahtava!


Go FINLAND!! :D




Äiti, suomenlippu taustalla oli siellä jo valmiina. Ehkä Hong Kong ei tiedä että lippu kuuluu olla vaakasuorassa. ;)


Semmoinen oli meidän International cultural gala. :) Se päivä jatkui sitten viini kurssin merkeissä. Opettaja oli hommannut meille juustoja ja patonkiakin :D Nyt olisi sitten edessä 2000 sanan essee kyseisestä aiheesta, täytyy suunnitella neljän ruokalajin menu ja viinit siihen :) Kuullostaa kivalle, mutta todella haastavalle.

Tänään eli torstaina tein tai yritin tehdä paljon koulujuttuja, sain aikaisesti ainankin listan jota täytyy tehdä. Ja sitä listaa katsoessa tuntuu että aika loppuu kesken. Kirjoittaminen asia kieltä in english on melkoisen haastavaa, ja kun olen selvinnyt näistä tehtävistä voin lentää vaikka kuuhun!! :))

Tsempatkaa siellä koti suomessa! <3 
Huomenna jatkuu aherrus. 

Tässä taannoin kun juttelin vanhan työkaverin kanssa tuli mieleen että tämä työkaveri varmaan kuolee näihin mun kirjoitusvirheisiin. "mä en kestä" ! :D Mutta kun asiaa on niin paljon, niin sormet ei pysy ajatusten mukana, niinkuin normaalisti puhuessakin ;)
Terkkuja Carlsonille! Ps. Ikävöin maksalaatikkoa edelleen, rusinoilla!

Tarkoitus olisi postata tänne joku päivä kokonaisuutta tästä maasta, vaihdosta, koulusta, ruoasta, ihmisistä jne. Mutta saanen keskittyä viikonlopun yli nyt koulu tehtäviin. ?

MUKAVAA LOPPU VIIKKOA TEILLE JÄLLEEN! 

HUOMENNA ON NAISTENPÄIVÄ, HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKKI IHANAISET NAISET!




2 kommenttia:

  1. Voi siä ihana pikku Elisani! On tosi ihana lukea juttujasi. Kirjoitusvirheistä viis! Pulputa vaan kaikkea mahdollista. Ikävä se pukkaa puseroon täälläkin tulemaan mut ei se haittaa.
    Vien isovanhemmille terkkuja gurmee kokkauksistasi. Sopisiko riisipiirakat viinimenuuseen?
    Tänään toivoisin itsekin olevani jossain lämpimässä aurinkoisessa paikassa viemässä Reppulia ulos kun ulkona tuiskuaa lunta vaakasuoraan ja viiden asteen pakkanen muuttuu viimassa -15 asteeksi.

    VastaaPoista
  2. Ai meinasin unohtaa onnitella! Hyvää naistenpäivää ihanat naiset Hongkongissa! Siellä, Kiinassa on kuulema naisilla tänään töistä vapaapäivä kertoi Länsi-Savo aamulla.

    VastaaPoista