tiistai 19. maaliskuuta 2013

shenzhen, CHINA


 Viikonloppu Shenzhenissä eli kiinassa 16.3 - 17.3.2013

Shenzhen on perustettu 1980 mutta oli vaikea uskoa että kaupunki oli vain 30 vuotta vanha. Talot olivat aika surkean näköisiä ja harmaita. Shenzheniin tarvitsee viisumin ja viisumin voi saada myös rajalta suoraan. Jos harkitsee käyvänsä kiinassa usemman kerran, kannattaa hakea double entry visa, tulee muutaman euron halvemmaksi. Shenzheniin pääsee hong kongista kätevästi metrolla, sillä shenzhenin ja hong kongin erottaa vain pieni joki. Metro matka kesti noin tunnin. Toinen tunti meni jonottaessa rajalla, taas tuli passiin uusia leimoja, mutta vielä on sivuja tyhjänä ;) yhden kerran viisumi täytyy maksaa juaneilla, eli kiinan rahalla. Rahaa saa vaihdettua näppärästi rajalla. Itse nostin shenzhenin puolella automaatista suoraan juaneja. Ja minulla oli double entry jonka olin hommannut aiemmin hong kongista, wan chaista.


Yhdessä viikonlopussa yksi aukeama passissa taas täynnä. 

Mennessä shenzheniin, passi tarkastuksessa oli mies. Olimme jo aikaisemmin naureskelleet passikuvalleni, koska se on otettu 2005 mulla on tumma pitkä tukka siinä eikä otsatukkaa. Siitä on kieltämättä aika vaikea tunnistaa minua minuksi. Virkailijaakin nauratti, ja mikä parasta nauroi vielä päin naamaa. :DD Niin nauroimme mekin sille! :D

Meitä oli siis yhdeksän hengen porukka matkassa. Shenzheniin päästessä, alkoikin sitten Motel168 metsästys. Menimme jonkin matkaa metrolla ja loput kävellen. Motelli oli aika monen mutkan takana ja motellille pääsy kesti noin kaksi tuntia. Matkan varrella sattui hauskoja ilmestyksiä.



Kuten tämä, keskellä katua, mitä tässä tapahtuu? :D





Täytyi kysyä vähän neuvoa, onneksi oli yksi kartta jossa oli ylhäällä hotellin sijainti jotta paikalliset ymmärsivät mitä haemme.




Yksi "oho" tai vartijakin ihmetteli kun seisottiin jonkin aikaa kaikkine laukkuinemme keskellä katua ja odotimme suunta ohjeita. 

Vihdoin löysimme hotellille. Hotelli oli varattu Hotels.comin sivuilta, mutta respassa oleva henkilökunta ei osannut englantia kuin "do you speak chinese?" Se ei paljon auttanut, koska porukassa ei ollut kiinan kielen taitoista. Käytimme sitten google translatea apuna englannista kiinaksi. Lopulta saimme huoneet. 


Näkymä hotelli huoneesta.


Huoneet oli aika siistit, ja isot. Yö hotellissa oli nimittäin vain 9e, ei paha.

Sitten lähdettiin kahdella taksilla "keskustaan". Mutta epäselväksi jäi että mikä oli "oikea" keskusta. Puhelimet ei toiminu siellä, tai Hong Kongin liittymä ei toimi muualla, joten oli vaikea pitä yhteyttä muihin. Porukassa oli tasan kolme joiden liittymät toimivat, ja heilläkin oli puhe aika ihan vähissä. Järjevintä oli siis jakautua kahteen porukkaan jotta liikkuminen oli helpompaa, sovittiin tapaamis aika tiettyyn paikkaan muutaman tunnin päähän. 



No balloons? Siis metroasemmalle ei saanut viedä ilmapalloja. :D

Meidän porukka päätti lähteä window of the worldiin. Se on kuulemma paikka jossa pitää käydä. Siellä on muun muassa eiffel torni. Se ei ollut kyllä niin must see, kun olenhan käynyt ihan siinä oikeassa ja alkuperäisessäkin :D Sisälle auleelle ei kuitenkaan menty, olisi maksanut noin 20e, ja aikaa oli vain 2h. Ei olisi kerinnyt kiertämään koko paikkaa, ulkopuolella käytiin ihmettelemässä. Jonkin sortin puisto siis jossa oli joitain "huvipuiston" tyylistä. Hieman jäi epäselväksi mitä se olisikaan sisältänyt. Ulkopuolelta näytti aika upealle. Vesiputoukset ja patsaat.



"yritä nyt pitää ne silmät auki valokuvassa ku ne on aina kiinni"











Turist.

Sitten matka jatkui, löydettiin kiva puisto. Ihmiset lennättivät siellä paljon leijoja ja ne oli tosi korkealla, päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen. Puisto oli upea, siellä oli rauhallista ja hiljaista, eikä montaa ihmistä, ei sellaista ruuhkaa kuin täällä hong kongissa. Ihanaa ja ihmeellistä. 


Meitä tuli vastaan rappusissa suloinen pieni kiinalainen pikku poika, tervehti meitä iloisesti "hello hello welcome to china" :D





"puistossa" istui paljon ihmisiä, lapset ajoivat pyörällä, rullaluistelijoitakin oli jonkin verran, skeittaajia ja ihan pelkkiä hengaajia. Mekin jäätiin hetkeksi hengailemaan puistoon, jalat olivat kipeät kun koko päivän oltiin ihmetelty kaupunkia.













"Shenzhenin aurinko" laskee noin 18.30, ja oli aika upean värinen. Kun aurinko laski, näkyi myös kuun sirppi joka oli ihan kallellaan. Siis ihan väärinpäin. Kuvaa en siitä saanut, koska kamera oli niin huono (tai siis puhelin)



ylikulku siltaa ei löydetty, joten päätimme mennä suoraan tien yli :/


Pimeä tosiaan tuli melko nopeasti, ja lähdettiinkin sitten etsimään jotain ruoka paikkaa. Löydettiin kiva meksikolainen paikka.






Hyödyneettiin myös tietysti happy hour :)


Mexican salad, ai että oli hyvää, nachoja, kanaa, kastikkeita ommomm. Ihanaa vaihtelua <3


Ilta jatkui riemmukkaissa tunnelmissa, ja pitihän se katsastaa paikallinen yöelämäkin. Löydettiin SOHO Bar, upea yökerho jossa sitten päästiin vähän laittamaan jalalla koreaksi! Ilta oli mielettömän hauska ja naurua riitti niin että mahaan koski, kiitos koko porukalle!



Sunnuntai aamu käynnistyi hyvin myöhäisestä illasta huolimatta jo ajoissa. puolen päivän aikaan olimme jo menossa.
 Tarkoitus oli siis lähteä SPAhan. 
Queen Spa, hotellilta 15min taksi matkan päässä. AIVAN MIELETTÖMÄN siisti kokemus. Aivan kuin olisi ollut Las vegasissa. (tosin en ole siellä käynyt, mutta päättelin niin) spassa oli kaikki valmiina, pesuaineet, hiusaineet, kylpytakit ja pyjamat. Jopa alushousut saatiin Spasta, tosin kertakäyttöiset ja isot mutta kuitenkin :D

Otin siellä 90 min hieronnan, manikyyrin, pedikyyrin ja korvien puhdistuksen ( :D ) Spa päivä alkoi suihkulla ja SAUNALLA, voi luoja kuinka olinkaan ikävöinyt saunaa. Henkilökunta toi meille saunaan vesilaseja, antoivat uudet pyyhkeet kun tulimme saunasta, opasti, auttoi ja palveli. 

Sitten lähdettiin hierontaan, kolmestaan tyttöjen kanssa päästiin samaan huoneeseen. Huoneessa oli TV ja kohta sinne tuli kolme pientä kiinalaista tyttöä. Ihana hieronta, ja melkein nukahdin. Niskat olivat niiin jumissa etten ollut tajunnutkaan kuinka jumissa. Omituista oli se, että maksettiin hoidoista hotellille. Esimerkiksi hieronta oli 188juania eli noin 23 euroa (juanit jaetaan 8:lla), sen lisäksi piti antaa tippiä hierojille. Hierojilla oli laput joihin piti hoidon päätteeksi merkata paljon antaa ja hierojat näki heti paljon aiot antaa. 50,60,80 vai 100 juania. Manikyyrissä ja pedikyyrissä summa alkoi 30 juanista. Päättelimme että hierojat eivät saa muuta palkkaa kuin tipit. En tiedä kuinka asia oikeasti on. Kaikki hieronnat ja tipit tulivat kustantamaan omalta osalta 628juania, eli noin 80e, Mitä hoitoja sillä summalla saa suomessa?

Sitten lähdettiin syömään hedelmiä, siellä oli iso aula, kävelimme pyjamat ja kylpytakit päällä aulaan, otimme hedelmiä ja karkkeja ja limsaa pieniin kuppeihin ja meidät ohjattiin löhötuoleille elokuva alueella. Vähän kuin elokuvateatteri, paitsi tuolit olivat todella mukavat, pehmeät, isot ja selkänojan sai melkein vaakatasoon. Siinä sitten katsottiin elokuvia, nautittiin hedelmiä silläaikaa kuin meille tehtiin manikyyriä ja pedikyyriä samaan aikaan. Se oli luksusta, sai vain olla. Aikaa vietettiin spassa 7 tuntia, ja meni muuten nopeasti. Spa on auki 24 h, ja siellä voi käsittääkseni viettää aikaa niin pitkää kuin haluaa, kohtuudella tietenkin. Aivan upea paikka. Korvien puhdistuksen otin siis myös, en tiedä, idea lähti varmaan kun pojat ottivat sen :D Kivasti kutitti korvia ja kyllähän se kuulo parani ;) Erikoinen kokemus :D

Pois lähtiessämme kävimme vielä saunassa, jälleen meille kannettiin vettä sinne. Sauna oli ihan oikea sauna. Spassa oli siis kaikki, hiusten kuivaaja, hiusaineet, rasvat, hammasharjat, meikinpoistoaineet kaikki mitä tarvitset. Paitsi tietty meikit. Mikä onkaan parempi tapa viettää viikonloppua kuin tuollaisessa luksuksessa?!

Valokuvia ei saanut ottaa SPAsta, mutta jos joku on menossa joskus shenzheniin ja haluaa kunnon kylpylään, suosittelen enemmän kuin ehdottomasti Queen Spa:ta. 
Span henkilökunta oli auttavaisia ja ystävällisiä, ja moni siellä puhui englantia.



Siinä manikyyri, olin hieman pettynyt. Kynsilakka kuivui tosi hitaasti ja vielä kolmen tunnin jälkeen siihen jäi jäkiä jos kosketti jotain terävä, mutta onpahan ainankin pehmeät sormet, jaksaa näpytettä koulujuttuja paremmin nyt seuraavat viikot!

Kotona olimme vasta klo 23, rankka mutta ihana reissu! Haluaisin mennä uudestaa spahan, eikä sinne välttämättä tarvisisi jäädä yöksi, päivä reissu riittäisi ihan hyvin. ;)


Sitten alkoi taas paluu arkeen pyykin pesulla ja koulu jutuilla. Ensi viikon tiistaina on ensimmäinen midterm, eli välikoe. Jännittävää! 

Tiistaina täällä oli raju ilma, ukkosta ja vesisadetta. Tuollalailla ei ole vielä satanutkaan täällä ollessa, saati ukkostanut. Päivällä olikin aika painostava ilma kouluun lähtiessäni. 

Tiistai päivä alkoi muutenkin hyvin, ex-koulukaverit olivat muistaneet minua pääsiäiskortilla! :) Mikä ihana yllätys, kyllä sitä voikin ihminen tulla iloiseksi noinkin pienestä asiasta <3 Kiitos Outi ja Satu!

Tänään vietetään myös yhden erityisen syntymäpäiviä, ja taidanpa onnitella ihan näin julkisesti : 
Paljon Onnea Niko! <3


Siinä on kuvaa kaatosateesta, säikähdin ukkosta niin, että kaadoin kahvit syliini. Ei sellaista osannut täällä odottaa :D


Loppuviikko jatkuu ahkerasti taas koulu tehtävien parissa, tänään kävin ensimmäistä kertaa lainaamassa kirjojakin kirjastosta, kun se on opetettu että ainoastaan nettiä ei voi käyttää lähteenä. :p

Siellä suomessa on kuulemma tulossa pikkuhiljaa kevät, saa tullakkin, en nimittäin aio tulla takaisin jos lumet eivät ole sulaneet toukokuun loppuun mennessä :D


Tässä tuli taas romaania, paljon kerkesi tapahtua yhdessä viikonlopussa!

Niin ja viime viikolla, posti toi mieluisan yllätyksen. RUISLEIPÄÄ! Kyllä, se maku oli niiiiin hurmaavan hyvä että ei toista! Ruisleipää pystyy siis lähettämään, mieluiten jälkiuunia koska säilyy pidempään ;)



HYVÄÄ VIIKONALKUA!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti