maanantai 4. helmikuuta 2013

Jälleen yksi viikko takana

Hei taas kaikki tutut ja tuntemattomat!

Tällä viikolla se koulu alkaa ihan oikeasti, toivotaan ainankin. Vieläkin on vähän säätöä kurssien kanssa. Vielä en viitsi julkistaa kurssejani koska ne luultavasti tulee vielä vaihtumaan. Ollaanko nirsoja vai halutaanko että kurssit olisi ti-to välisenä aikana. :D Tässä hieman viimeviikon tapahtumia.

Viime viikolla kokeiltiin ensimmäisen kerran pizzaa täällä. Keskiviikkona koulun jälkeen ajateltiin hakea pizza boxista vähän iltapalaa. Onneksi puhelimessa on hyvä kartta ja GPS palvelu, sen avulla löydettiin nopeasti lähin pizza paikka. Asuntola on siitä hyvällä paikalla, että tässä on pieniä kauppoja ja ruokapaikkoja tosi lähellä. Ja metrokin on lähellä. Ainoa vaan että nämä kadut tuntuu näyttävän kaikki ihan samoille, joten vielä on vähän oppimista :) Ihan hyvää pizzaa, mutta kallista. 8e! Verrattaen muuhun ruokaan kuten esimerkiksi Mc donaldsin Big Mac ateria joka on 2e! Tai paikallista lounasta, senkin saa 3 eurolla.

Löydettiin tästä läheltä tosi hyvä lounas paikka, se on Thai ravintola. Siellä ollaan käyty jo kolmesti syömässä ja saattaahan se olla että syödään sen ravintolan ruokalista läpi vielä moneen kertaan. :)

Torstaina käytiin aamulenkillä, ihan kylmiltään. Olin juossut viimeeksi viime kesänä, kirmasin silloin harjulla. Nyt pitkän tauon jälkeen lähdin urheiluhullu Sannan mukaan ja hyvin kyllä perässä pysyin. Mutta seuraukset olivat ihan kamalat :D Seuraavana aamuna jalat olivat NIIIN kipeenä. En meinannut päästä sängystä ylös! Ja portaiden käveleminen alas päin otti todella koville. :) Mutta lenkkarit olivat  todella hyvät, ei hiertänyt eikä painanut. Ja todella kevyet juosta. Maksoin niistä 399HKD eli noin 39€ ja googlen mukaan kyseiset lenkkarit ovat 100€ Suomessa. Hyvä sijoitus siis :))

Torstai iltana oli myös jälleen yhdet Partyt. Kattoterassin kautta Hong Kongin saarelle Play clubiin ja sieltä sitten hyvissä ajoin kotiin, olihan perjantaina mentävä kouluun! :p Täällä on kyllä opiskelija/vaihtari bileitä tosi paljon, mutta onhan niitä suomessakin yhtälailla :)

Perjantaina oli myös asuntolassa tuholaistorjunta, meille infottiin että laittakaa ruoat kaappiin ja suojatkaa vaatteet. No me sitten nohevina tyttöinä kerättiin KAIKKI tavarat pois. Petivaatteet kaappiin, kaikki tavara pöydältä laatikoihin. Asunto näytti siltä kuin täällä ei olisi asunut koskaan kukaan. Ja sitten lähdettiin kouluun. Kurssin nimi oli Managin business information systems and applications. Vaikutti ihan mielenkiintoiselle, ja taidetaan jättää se valintoihin. Vaikka onkin perjantaina aamupäivällä. ;) Koulun jälkeen lähdettiin sitten shoppailemaan, Tsim Sha Tsuille. Meille sanottiin ennenkuin lähdettiin tänne, että ottakaa mahdollisimman vähän vaatetta mukaan, että sieltä kyllä löytyy. Totta, tulee tässä varmaan shoppailtua aika paljon mutta ei niitä vaatteita nyt niin helposti vaan löydä. Tässä asuntolan lähellä olevissa kaupoissa myydään talvikenkiä, toppatakkeja, villapaitoja. Ja täällä on nytkin lämmintä +22! Eihän kukaan piä talvikenkiä tähän aikaan vuodesta. Paitsi paikalliset. Vaatteita on vain yhtäkokoa eikä niitä saa edes sovittaa.


Kouluun menossa, Pakollinen peilikuva (KO)

Tsim Sha Tsuilta löydettiin H&M! Wohoo! Ja pitkän etsinnän jälkeen paikallinen H&M eli Cotton on. Siellä oli ihan kivoja vaatteita, mukaan lähti huppari, t-paitoja ja yksi pitkä mekko. Joku toinen päivä lähdetään sinne uudestaan, paremmalla ajalla sillä oltiin kaikki aika väsyneitä ja varsinkin kun sitä cotton on liikettä ei meinattu millään löytää ja vihdoin kun löydettiin kello oli jo 6 illalla. Aina ei voi luottaa google mapsiin ;) Torstai iltana käytiin myös hakemassa uudet puhelinliittymät. Vanha prepaid oli niin kallis että rahaa meni viikossa 100HKD eli 10€ pelkkään puhelimeen ja nyt tämä uusi maksaa vain 13€/kk. Liittymä on sellainen kimppaliittymä, jossa meitä on neljä. Kannatti vaihtaa!

Joo ja tosiaan se tuholaistorjunta, juttuhan oli niin että ne olivat käyneet vaan ovella suihkauttamassa pienen määrän ainetta, ei asunnossa edes tuoksunut myrkylle. Laitettiin siis turhaan KAIKKI tavarat piiloon, ensikerralla riittää kun suojaa tosiaan ne ruoat ja vaatteet. :D No, saatiinpahan aloittaa taas elämä asuntolassa ns. puhtaalta pöydältä. Saatiin muuttaa toistamiseen! :)

Täällä ruoka on ravintoloissa halpaa, mutta kaupassa saman hintaista kuin suomessa. Aamupala juustopaketti maksoi 3€! Sillä hintaa saa naapuriravintolasta lounaan. Käytiin Sannan kanssa kuitenkin ostamassa asuntolaan vähän leipää, juutoa ja makkaraa, jotta saa jotain aamupalaa. Leipäkään ei ole yhtä hyvää, se on vähän tummempaa mutta kuin paahtoleipää. Totuttelua vaatii tämä ruokakulttuuri.



Siinä on meidän herkullinen aamupala, ja oli muuten hyvää!
Joo ja tiedän ei ole lautasta. Nimimerkillä edelleen ikävä Taikaa. Olinpa KÖPSÄ kun en ottanut mukia mukaan suomesta. 


Dumplingsit ovat tulleet tutuksi. Ne on siis sellaisia pieniä taikinanyyttejä, joissa on sisällä erilaisia täytteitä. Ne on hyviä, ne saa valita paistettuna tai sitten sellaisessa liemessä. Itse suosin paistettuja, koska liemessä olevat ovat sellaisia "lötjäkkeitä". Useassa ravintolassa Dumplingsseihin kuuluu myös jokin nuudelikeitto.

Joo ja ainiin, Täällä oli muuten todella lämmin päivä perjantaina. +25 luulisin, ja se tuntui sille ettei suomessa viime kesänä ollut yhtään niin lämmintä päivää.


Pilvetön taivas, tämmöisellä ilmalla pitäisi mennä the peakille tai viereiselle saarelle Lammalle. Lamma on vielä näkemättä, mutta luulen että näitä lämpimiä ja kirkkaita päiviä vielä riittää :)



Tuossa betoniaidan edessä nautittiin auringosta, kohta minulta väheni tuo päällimmäinen t-paita ja legginsejä piti vetää ylemmäs. Ja arvatkaa mitä, rusketusrajat jäi topista, eli sain aurinkoa! Aurnko vain liikkui tosi nopeasti, ja sitä mukaa mekin liikuttiin :)



Lauantaina päivän laatuaikaa, sinkkuelämää ja fazerin sinistä. :)



Tässä on nyt kuva yhdestä paikallisesta kääpiösnautserista. Tämä yksilö on vielä aivan järkevän näköinen, ja tämä kyseinen koira osasi myös poseerata paikallaan. Kun kamerasta kuulu "naps" koira lähti vain kävelemään ohitseni. :)

Tänään käytiin aamulla vihdoin siellä fitness kurssilla. klo 11-13. Kurssi oli siis sellainen, että opettaja näytti kuinka venytellään, kuinka juoksumatto toimii, kuinka laitteita käytetään ja kertoi semmoista perustietoa jonka me suomalaiset olemme oppineet jo ala asteella. No nyt kun on kuntosalin käytön ammattilainen niin aika lähteä treenaamaan! Asuntolassa on kaksi salia, joten varmasti löytyy tilaa :)

Semmoista tällä kertaa, täällä tapahtuu jokapäivä jotain mutta toisaalta päivät ovat melko samanlaisia. Varattiin lennot Sanna kanssa Bangkokiin. 22.2 - 26.2. Lievittääksemme koti-ikävää?!  Lennot olivat 200€ ja siihen vielä jokin halpa hotelli päälle. Rakas ystäväni ja kämppikseni Laura on myös silloin Bangkokissa, joten treffataan hänet siellä :)

Aikaeroon on nyt aikalailla tottunut, ja pahin koti-ikäväkin helpottunut. Sanoinkin tuossa pari pv sitten että en haluaisi välttämättä tulla suomeen enään ollenkaan, vaan haluaisin että Te kaikki tulisitte tänne ;) No eikait, tiedän että suomessa odottaa semmoiset ihmiset jotka tulevat minut vaikka täältä väkisin hakemaan ;)

Jos siellä on halukkaita matkustamaan tänne, tulkaa toki! Voin yrittää etsiä edullisia hotelleja ja saatte minusta sitten turistioppaan :)

See YA!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti