maanantai 11. helmikuuta 2013

Romaania pukkaa ja vähän kuvia

Hi!

Anteeksi ystävät rakkaat blogin kirjoittamisen laiminlyönnistä. Nyt tuleekin sitten selainen höpötys/kuva pläjäys että oksat pois. Paljon on taas mahtunut viimeiseen viikkoon. Muun muassa koulusta alkoi viikon loma kiinalaisen uuden vuoden johdosta, kurssit on vihdoin selvillä, ilma viilentynyt ja koti-ikävä taas hellittänyt. Nyt on siis alkanut käärmeen vuosi. Itse olen kiinalaiselta horoskoopiltani käärme. Joten nyt alkoi minun vuoteni :) Täällä uutta vuotta juhlitaan 3-4 päivää. Se alkoi lauantaina. Sunnuntaina oli uuden vuoden paraati, tänään ilotulitus illalla.

Paraatia mentiin katomaan Tsim Sha Tsuille. Ihmisiä oli todella paljon liikkeellä 


" Kiinalainen uusi vuosi on kiinalaisen vuoden tärkein juhla, jota vietetään perheen ja sukulaisten kanssa. Nykyisin juhla kestää neljä päivää, jotka ovat tyypillisesti vapaapäiviä maissa, joissa asuu runsaasti kiinalaisia. Perinteisesti koti koristellaan juhlaa varten ja sukulaiset vierailevat toistensa kodeissa. Naimissa olevat sukulaiset ja tuttavat antavat naimattoimille rahalahjoja punaisissa kirjekuorissa.."

Poliiseille ei täällä ole kyllä minkäänlaista auktoriteettiä. Hämmästyin kun huomasin, koska miulla on ollut ihan päin vastainen kuva niistä täällä. Mentiin siis tuonne paraatiin, ja kiivettiin tuohon muurin päälle istumaan. Siellä oli aika paljon muitakin jo istumassa. Pian tuli poliisit ja hääti ensimmäisen puoliskon muurilla istuvista pois, koska se ei ollut kuulemma turvallista istua siellä. No me kiltteinä lähdettiin myös pois. 
Käveltiin jonkin matkaa eteenpäin ja sitten oli toinen muuri jossa istui vielä ihmisiä. Hypättiin sitten sinne myös. Naispoliisi siinä katsoi meitä ja sanoi että sinne saisi mennä, mutta nosti harteita kun hypättiin muurille. Täh? Eihän noin suomessa olisi homma mennyt. Pian jonkin sortin juontaja alkoi kuuluttaa että paraati ei ala ennenkuin ihmiset ovat tulleet alas muurilta. Poliisit vain vähän viittoivat ihmisille että tulkaahan nyt alas. Ei minkäänlaista komennusta.  Ei tapahtunut mitään. Kohta ne alkoivat osoittaa meitä jollain valoilla ja lampuilla. Ihmiset huutivat että tulkaa nyt alas sieltä. Mutta ihmisjouko hurrasi, meillä suomessa olisi buuattu? Meille tuli huono omatunto ja hypättiin pois mutta sinne jäi vielä ihmisiä todella paljon.
Juontaja yritti saada porukkaa alas "Saatte EHKÄ ilmapallon jos tulette alas sieltä" "Saatatte saada karkkiakin"?! No loppujen lopuksi siis me tultiin alas. Tosin ei niiden ilmapallojen tai karkkien himossa vaan siksi koska hävetti :D Sitten kohta huomattiin että nyt se paraati alkaa, vaikka porukka yhä istuu siellä muurin päällä. Siellä oli siis paikallisia vanhuksia, lapsia, nuoria, pariskuntia, porukka ei koostunut pelkästään nuorista, miten olisi voinut luulla. Mutta kuinka ihmeessä kukaan vanhempi nostaa pientä 3 vuotiasta lasta 2 metrin muurille jossa ei ole edes aitaa ja ihmisiä todella paljon? Ja kuinka ihmeessä ne vanhukset on sinne päässyt, kun itsellekkin oli vaikeeta päästä sinne? Mitä ihmettä? :D No lähdettiin ihmisjoukon mukana valumaan takaisin hyville paikoille. 
Pian poliisit olivat itse siellä muurin päällä, ja mikä parasta, POLIISIT NOSTIVAT PORUKKAA MUURIN PÄÄLLE JA SINNE OLI JONO! :D :D Ei voi olla totta. Eli koska ei saatu porukkaa ojennukseen, annetaan heidän tehdä mitä vaan ja vaikka vähän autetaankin vielä :D Jotkut ihmiset nostivat tuonne muurin päälle myös matkalaukkuja. Yhdelläkin porukalla oli valehtelematta 20kappaletta matkalaukkuja, en vaan tajua mistä ne kaivoi ne, koska katu oli ihan täynnä ihmisiä. Meikin meinattiin jäädä jalkoihin kun ihmiset vaan tuuppi ja töni. Huh, mikä ihmispaljous. :D

Pääsimme loppujen lopuksi myös sinne muurin päälle, josta oli tosi hyvä katsoa paraatia. Alempaa ei olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta nähdä yhtään mitään. Olisi mielenkiintoista ensivuonna katsoa, toistuuko vieläkin sama tilanne tuolla :D HyväHyvä.


Tilanne päällä, ihmisiä yritettiin houkutella ilmapalloilla ja karkeilla pois tuolta muurin päältä.












Joo tuolla me sitten istuttiin vaikka paraati oli jo alkanut :)


Disneylandin vuoro


Minulla on myös puhelimessa videokuvaa tapahtumasta, mutta jostain syystä blogini ei anna minun lisätä viedeoita. ?




Siellä oli vaikka minkänäköistä porukkaa, hienojakin esityksiä oli :) Paraati taisi kestää kaiken kaikkiaan parisen tuntia ja sen jälkeen esitykset ymmärtääkseni vielä toistettiin samalla kahden tunnin pätkällä. 

HAPPY NEW YEAR!


Mutta nyt takaisin muihin tapahtumiin :) Viime blogissa päästiin tähän buddyyn. Joo, Ja sitten tuon kaiken tapahtuneen jälkeen selvisikin, että hän ei olekkaan se henkilö joka oli Suomessa syksyn. Onneksi en mennyt sanomaan siitä mitään. Mutta jos tässä pikku hiljaa alkaisi olemaan tuo buddy asia selvillä :D

Nyt meillä on myös selvinnyt kurssit. Koulua meillä on ainoastaan tiistaina ja keskiviikkona. Tiistaina 11.30 - 18.30 ja keskiviikkona 8.30 - 19. Välissä on onneksi muutaman tunnin hypyt keskiviikkona niin saa syötyä jotain :) Eli ihan hyvin ollaan kurssimme valittu :)

Kurssit ovat siis 1. Advanced english for university studies 2. Management and organisation 3.  Managing business information systems & applications ja viimeinen mutte vähäisin 4. wine course. Kaikki kurssit vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle, mutta kuitenkaan ei kauhean vaikeille. Haasteena itselleni on se että kurssien tehtäviin kuuluu mm. 10-20 sivun esseitä in english sekä mid-term testi ja loppukoe. Mutta kaikesta selviää, niin se kuuluu ajatella.

Koulussa siis ihan hyvin, joskus tulee vain sellainen olo että APUAAA! kuinka miä tästä nyt selviän, ja mihin oon pääni työntänyt. Mutta sitten kun saa tsemppi viestejä suomesta niin olo helpottuu, Kiitos siitä kuuluu sille tukiporukalle siellä ! <3



Tässä Hallsien lähellä on kiva pieni hedelmä kauppa, tästä saa tuorepursitettua mehua. Hintaa taisi olla 13HKD eli reilun 1€. Nainen puristaa mehun tuossa reunassa olevalla koneella ja ai että se on muuten hyvää! Sieltä voi hakea päivän vitamiini annoksen. 



Hauskaa synttäriä kaikille tasapuolisesti ;)


PALJON ONNEA LEO! Kummipoikani täytti 8.2 3 vuotta, ja hyvällä laskutaidolla (tuurilla) Leo taisi saada onnittelu kortin juuri oikeana päivänä. :) Hyvä että kortit on tullu perille, nimittäin postimerkkien kiinnitys oli varsin mielenkiintoista. Ei meinannut millään pysyä kiinni korteissa. Myös täällä olevalla Matilla oli synttärit 8.2. ja askartelinkin Matille pienen synttärilahjan. Taiteellista eikö vain?




Tälläinen höttösuklaa jälkkäri jäätelö. Joo hieman mielenkiintoisen näköinen mutta hyvää. Lisukkeena oli myös tuoreita ananaksia ja marjoja. Nammanna :p




Ilma on ollut täällä alkuun epätavallisen lämmin. Monena päivänä mittari on näyttänyt +25. Se ei ole kuulemma normaalia, ja on nyt kyllä huomannut. Nyt nimittäin ilma on alkanut viilenemään, ja parin päivän ajan lämmintä on ollut vain +15. Ja nyt on tulossa ilmeisesti vähän viileempi jakso. Harmi sinänsä, koska nyt on koulustakin viikon loma. Nyt kun katson ikkunasta ulos siellä paistaakin aurinko :)



Lähi thai paikka. Tullut meidän lempparipaikaksi. Joka kerta hyvää ruokaa :) hintaa taitaa olla annoksella 40HKD (4€) Olen tosiaan tykästynyt nyt nuudeleihin. Varsinkin niihin litteisiin ruskeisiin riisinuudeleihin. :)



Joo, kävimme myös sivistämässä itseämme museossa keskiviikkona 6.2. Kyllä, miä kävin museossa koska oli pari tuntia luppo aikaa. Kyseessä oli hong kong museum of history. Ihan mielenkiintoinen paikka, tosin itseäni kiinnosti lähinnä ihmiset ja astiat. Ne kiven järkäleet alussa ei ollu mielenkiinnon kohteena :) Tässä alla on muutama kuva museosta. Kuvatekstejä ei nyt valitettavasti ole mutta nauttikaa kuvista. :)












Juu, ja sitten olikin museo käynnin jälkeen aika mennä viini kurssille. Se oli mielenkiintoinen. Viini kurssin opettajan isoisoiso isä asuu Suomessa, Savonlinnassa :) 


Viinikurssin jälkeen käytiin ostamassa läheisestä marketista sushia, ja viinipullon. Vietettiin pienimuotoinen  piknic tuossa Hallsien vieressä olevassa puistossa. :) Sushi oli hyvää, tai kun ei se oikeastaan maistunut millekkään. :) 



Torstaina oli Open Bar juhlat. Pääsimme 160HKD :lla hotellin aulabaariin nauttimaan yhdessä olosta ja ilmaisesta juomasta. :) Aika hieno oli hotelli, ja muutenkin kaiken kaikkiaan mukava ilta :D Sinne oli vielä bussi kuljetus asuntolasta, ja mukaan mahtui vain 60 ensimmäistä ilmoittautunutta. Mehän olimme luonnollisesti melko etupäässä listassa :)


Vihdoin pääsimme imuroimaan!! Täällä asuntolassa on imureita (vai onko se imurimen?), mutta se on aina vähän tuurista kiinni sattuuko näkemään sitä käytävällä. Ja melkein silloin kun sen näkee, se on napattava mukaan. Sunnuntaina se sitten saatiin. Ja olikin muuten aika jo imuroida ;)



LOPUKSI

Täällä on todellakin ihan erilaista, tämä on kuin toinen maailma. Odotan semmoista arkirytmiä, joka toivottavasti alkaa kun tämä loma loppuu viikonpäästä. Niin ne ainankin sanoo että arkirytmi tulee täällä :) Täällä kertaa tulikin aika pitkä päivitys, toivottavasti nautitte ja jaksoitte lukea! 

Vinkkinä sinulle, joka mietit vaihtoon lähtöä, TEE SE! Et taatusti tule katumaan sitä, minulla alkoi tänään täällä juuri neljäs viikko, eli aika on mennyt todella nopeasti täällä.

Terkkuja paljon ja haleja sinne suomeen!

Ja oikein mukavaa viikonalkua, toivottavasti pärjäätte siellä pakkasessa! <3







2 kommenttia:

  1. Jee, hauskaa et muillakin on blogeja :) Missä toi hedelmämesta on? I want some freeesh fruity juiice!

    -veera

    VastaaPoista
  2. :) Jee, oon sun blogia myös välillä vilassu ;) Toi hedelmäpaikka on heti mäkkärin jälkeen oikeelle, vasemmalla puolella tietä :) Käy ehdottomasti testaamassa, omenamehu ainanki toimii!

    VastaaPoista