keskiviikko 16. tammikuuta 2013

We look forward to seeing you in Hong Kong

Aloitin kirjoittamaan vanhanaikaista päiväkirjaa, kun vaihtoon lähtö ruljanssi alkoi. Tavallinen kirjoittaminen käy ranteeseen, joten hylkään päiväkirjan kirjoittamisen ja kirjoitan mielummin tänne. Haluan laittaa tähän nyt vähän sitä tekstiä, jota päiväkirjan alussa on.

"26.9.2012
Tulin kotiin koulusta ja aloin keskittymään ruotsin tehtäviin, joiden deadline oli lähellä. Opiskelu keskeytyi kun Sanna (Koulukaveri jonka kanssa lähden vaihtoon) soitti, että vaihtoon aikovien täytyy päättää kahden päivän sisällä haluaako lähteä vai ei. No eikun vaatteet päälle ja takaisin koululle. Mentiin kv-koordinaattorin luo ja ilmoitettiin haluavamme lähteä vaihtoon yhdessä. Espanja, Ranska tai jokin muu maa läheltä. Opettaja sen sijaan suorastaan tyrkytti meille vaihtoehtona HongKongia. Siinä sitten oltiin, päätös piti tehdä samantien ja niin sinä kävi että kohta oltiin täyttämässä vaihtohakemusta ASIOon ja kohdemaana oli Hong Kong!

Sitten alkoi soittorinki ystäville ja kotiporukalle uutisista. Äitini reaktio: "Eihän tosta noin vaan voi lähteä johonkin Hong Kongiin. Herranjestas. Ota nyt Recolle sitä ruokaa mukaan ja ala tulla kotia sieltä." Kämppikseni ja hyvä ystäväni oli aikaisemmin sanonut miulle kun mietin vaihtoon lähtöä: "En vois koskaan kuvitella että lähtisit vaihtoon kovin kauas, ainankaan mihinkään Hong Kongiin." Voin sanoa että kyllä se uutinen hänetkin yllätti. Ei olisi ihan heti uskonut että suuntaan noinkin kauas, mutta kun kerta lähdetään niin tehdään se sitten kunnolla!

Hakuprosessia varten piti täyttää vaikka minkänäköisiä lappuja. Muun muassa Asioon, koululle, KELAlle, viisumi hakemus, passikopio, passikuva, opintosuoritusote, CV in English ja sähköinen hakemus PolyU:llle. Kurssivalinnat piti myös tehdä jo hyvissä ajoin koululle suomeen, mutta lopulliset valinnat selviää vasta paikanpäällä. Aikaa meillä oli vain muutama päivä. Nyt alkaa odotus hyväksymisestä."


Tähän väliin mahtui muun muassa Hong Kongilaisten vaihtareiden tapaamista JAMKilla, lähtöorientaatio luento ja viime vuonna olleiden vaihto-oppilaiden kokemuksia ja vinkkejä. Joka päivä odotin sitä viestiä jossa  meidät hyväksytään opiskelijoiksi Hong Kongiin.

"12.11.2012
We look forward to seeing you in Hong Kong!
Tärinä, jännitys, ilon kyyneleet! Silloin se varmistui. Vaikka olen todella iloinen lähdöstä, samalla ajatukset valtaa ihan suunnaton ikävä kaikkia ystäviä kohtaan. Onneksi ystävät ei täältä mihinkään katoa sillä aikaa, ettehän? Läksiäispäivämäärä lyöty lukkoon ja niihin aikaa enään tasana kaksi kuukautta. Seuraavana projektina on asuntolaan laitettava hakemus ja apurahojen hakeminen. Se on menoa nyt!"


Ja nyt on enään kolme kokonaista päivää ja neljäntenä kone nousee suomesta mukana pelkkä menolippu. Jännitys on kestänyt aikalailla neljä kuukautta, siitä hetkestä alkaen kun käveltiin koululle päättämään vaihdosta. Ehkäpä se jännitys purkautuu sitten perillä tai sitten ei :D Käytetään nämä "viimeiset" päivät tehokkaasti, ystävien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti