keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tuoksuva satama

Tuoksuva satama eli Hong kong!

Laitetaanpa vielä vähän lisää kuulumisia. Tänään käytiin siis koululla maksamassa asuntolan vuokra. Siitä sitten ajateltiin lähteä shoppailemaan. Tsim sha tsui:hin otettiin metro ja lähdettiin etsimään paikkoja. Se reissu  oli lompakolle varsin mieluinen kun ei sitten ostettukaan mitään. Yritettiin etsiä ruokapaikkaa jostain ja niinhän siinä sitten kävi että jouduttiin jostain syystä mäkkiin :D Nyt ymmärrän niitä ketkä sanoivat miulle että mäkki tulee tutuksi siellä :D Kiinalaista ruokaa on vaikea tilata, se vois olla todella hyvää jos tietäis mitä ottais. Onneksi on monta kuukautta aikaa opetella :)

Vaihdettiin sitten Tsim sha tsuilta Mong kokiin ja sieltä jatkettiin metrolla Kowloon bayhin josta löytyy ikea. Kokeilpaaka ääntää noita paikan nimiä :p Taas ikeastä lähti mukaan pari vilttiä, vessan matto ja pari kulhoa ja syömäpuikot. Asuntolassa on yhteisissä tiloissa pieni keittiön tapainen nurkkaus, josta saa kiehuvaa vettä. Käytiin ostamassa myös pari pussia nuudelia akuutinpaan nälkään, jottei se mäkki tulisi liian tutuksi. Niinkuin sanoin, pois en tule jos on tullut se +10kg. Pidetään peukkuja että vielä näätte miut :p heh. Ikeasta otettiin Taksi sitten takaisin asuntolaan. Taksikuskille kun sanoo "leikun suk see" ja tarvittaessa "hung hom" perään pääsee perille asuntolalle. Huom, ei mitään hajua kuinka tuo kyseinen lausahdus kirjoitetaan mutta noin se KAI äännetään?! Ja Ikeaan menevät liukuportaat ovat varmaan viisi kertaiset verrattuna suomeen, seuraavan kerran kun mennään sinne otan sekuntti kellolla aikaa kauan kestää mennä ylös asti. Voitte sitten verrata siellä sokoksen tai Carlsonin liukuportaita. Ja ihanat ex-työkaverit, jouduin tänään ostamaan ikean kahvikupin ja ne kulhot. Olen pahoillani! Muttakun matkalaukkuun ei Taikaa mahtunut! :)

Käveleminen täällä on tosi rankkaa, koska tie on pelkkää asfalttia eikä kovin mukava kävellä. Nyt ollaankin asuntolassa huilaamassa. Olen alkanut pitämään kirjaa, kuinka monta vaalea hiuksista ihmistä täällä nään. Tänään tuli ensimmäinen ruksi vihkoon. Paikallisia ihmisiä selvästi huvittaa meidän vaalea tukka, metrossa ihmiset tuijottaa ja hymyilee leveästi meille. Katsottiin hiusvärejä kaupassa, siellä ei myydä ollenkaan vaaleita värejä. Täytyykö siis vetää mustaksi ja teipata silmät?

Huomenna tarkoitus olisi mennä lady´s markettiin shoppailemaan alkuillasta se on jossain siellä hong kong islandilla, siellä pitäisi olla vähän edullisempaa. Jospa sitä huomenna sitten söisi ravintolassa jotain kiinalaista. :)

Ja ei, täällä ei ole vaikea hengittää ilmaa. Eroa en juurikaan huomaa. Täällä on tosi siistejä katuja, roskia ei missään eikä tupakan tumppeja. Tupakkaa ei myöskään saa polttaa missä vain vaan ne on merkitty keltaisilla roskis pömpeleillä. Kukaan ei kävele vastaan sauhutellen, ja se on tosi hyvä! Olisko siinä ideaa viedä ehdotus suomen eduskuntaan. Nimittäin sakot väärässä paikassa tupakoinnista on 5000hk dollaria, eli 500€.

Laittakaa kuulumisia myös itsestänne miulle, kommenttina alle tai facebookiin :) On kiva tietää myös mitä suomessa tapahtuu.

Jos haluatte laittaa jotain postia tänne osoite on :

Elisa Viskari/room 981
PolyU student Halls
1 Hung Lai Road
Hung Hom, Kowloon

Lupasin myös laittaa postia suomeen, teen sen heti kun löydän täältä postikortteja ja merkkejä! Ne tuntuu olevan vähän kiven alla. :) Ehkäpä sitten kun mennään ihastelemaan victoria peakin maisemia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti